×
A Padlás

A Padlás

- könyvbemutatók, mesedélutánok, kiállítások, kreatív alkotó-és íróműhelyek -

Olvasás Éjszakája

Október 5. 18.00-22.00
Olvasás Éjszakája

Október 5-én, szombat este, tárt ajtóval várjuk azokat a könyvrajongó gyerekeket és felnőtteket, akik szeretnének ráérősen válogatni könyvkínálatunkban, akiket csábít a békebeli Padláson üldögélés és böngészgetés hangulata, akiket felcsigáz egy esti könyves kaland lehetősége a gyerekekkel, akik örömmel kihasználnák a különleges estére nyújtott kedvezményeket!

Farkaskölyökképző - interaktív ismeretterjesztő foglalkozás

2019. június 20., csütörtök, 17 óra
Farkaskölyökképző - interaktív ismeretterjesztő foglalkozás

Egy foglalkozás, melyen Kovács Gergellyel és egy farkaskölyök kíváncsiságával vetjük bele magunkat a természet lenyűgöző világának felfedezésébe.
Elő a csipeszekkel és a nagyítókkal!

Egy darab belőlem - Szepesvári Petra fotókiállítása

2019. 06. 05. 17 óra
Egy darab belőlem - Szepesvári Petra fotókiállítása

Szeretettel invitálunk Titeket Szepesvári Petra fotókiállítására! A szerdai megnyitón nem csak a Pécsett készült gyönyörű képeket nézhetitek meg, de a gyerekek mozgatható táncosnő babákat is készíthetnek velünk.
Perdüljetek fel a Padlásra!

Beszámolók a legsikeresebb programjainkról:

Farkaskölyökképző - interaktív ismeretterjesztő foglalkozás

2019. június

Kovács Gergő (Farkaskölyökképző Ifjúsági Egyesület, TapiZoo) ezen a délutánon kb. 50 gyereket és még legalább ennyi felnőttet nyert meg a biológus szakmának, de legalábbis a természet szeretetének és az állatok védelmének biztosan.

Részletes élménybeszámolónkat ITT olvashatod el.

Kis Könyves Éj 2019

2019. április

Kis Könyves Éj, óriási élményekkel, a muzsikáló könyvesboltban!

Vendégünk volt: Gryllus Vilmos, az Opera Nagykövetei, Fodor Veronika író, Szimonidesz Hajnalka illusztrátor

Élménybeszámolónkat itt olvashatod: Muzsikáló könyvesbolt - Kis Könyves Éj 2019

A tűz és a víz ösvénye - könyvbemutató vacsorával

2019. március 22-én, épp a Víz világnapján rendeztük meg  a Térforgó című regényciklus első két kötetének bemutatóját. Vendégünk volt Molnár Krisztina Rita szerző és Simonyi Cili illusztrátor.

A könyvek egy nagy családi közös vacsora körülményei közt és annak jellegzetesen nyüzsgő, de mégis békés hangulatában mutatkoztak be. Jó volt egy asztal köré ülni, ételt, italt és történeteket megosztani egymással, együtt sétálni a víz és a tűz ösvényén.

Vendégünk volt: Rofusz Kinga

2018. december

Egy kedves este, melyet Rofusz Kinga illusztrátor-szerzővel és Ágoston Alexandrával, a Vivandra Kiadó vezetőjével töltöttünk együtt, az Otthon című könyv megjelenése kapcsán. Miközben sok érdekességet megtudhattunk a gyönyörű „silent book”-ról, vagyis csupakép „csendes könyvről”, közös asztalhoz ülve, ecsetet kézbe véve, mi magunk is megfogalmaztunk valamit az „otthon” mibenlétéről. Öreg tetőcserepekre alkottunk, az anyag elhasználódott rétegeinek különleges vonásait is beleépítve a munkánkba. 
Az Otthon c. Könyv reprodukciós képei megvásárolhatóak a Kisgombosban.

Vendégünk volt: Marék Veronika

„Jó lenne itt lakni, a Kisgombos közelében. Sokat üldögélnék a mesefotelben... Gratulálok mindenhez!
Szeretettel:
Marék Veronika”
2017. 07. 17.

„És sikerült! Végre üldögéltem a mesefotelben! És találkoztam a tündéri biatorbágyi gyerekekkel. Bár minden álmom így megvalósulna!
Marék Veronika”
2018. 11. 23

A Kisgombos vendégkönyv lapjairól idéztünk egy csodálatos estén, amikor egymás után kétszer telt meg a Kisgombos Padlása Boribon, Kippkopp, Laci és az oroszlán, a Kockásfülű nyúl gyerek és felnőtt rajongóival.
Köszönjük Veronikának a bábos-rajzos meséket, a sok közös nevetést és azt az odaadó szeretetet, mellyel mindannyian feltöltődtünk a dupla író-olvasó találkozón!

Családoknak Társasjáték-napok

2018. november

Képek a vidám játékforgatagról: míg az egyik asztalnál detektívek a nagymama díjnyertes almáspitéjét elrabló gaz rókát próbálják utolérni (Rókanyomon), addig egy másik asztalnál a portugál királyi palota csempefalát építik (Azul). A láda köré térdelő kicsik borsókat és répákat gyűjtögetnek nyusziknak (Little Collect), a földre telepedő család csodálatos fákat nevel (Photosyntetis), a kisasztalnál ülők egy eddig ismeretlen bolygón keresnek életmintákat (Algoracing), a nagyok várakat és utakat építenek (Carcassone), egy kreatív család kartondobozokból rögtönzött asztalon grafikai feladványokat fejt meg (Firkagyár).
Hogy ez milyen klassz este votl!

Olvasás éjszakája 2018

2018. október

Programok 2011-2018 között

feltöltés alatt!

Satoe Tone, aki lepkeujjakkal rajzol mesét - kiállítás

2015. november

A Kisgombos Kiadó, a Budapesti Japán Alapítvány és a Biatorbágyi Faluház közös szervezésében megrendezett nagysikerű kiállításon Satoe Tone japán származású illusztrátor eredeti festményei mutatkoztak be. A megnyitó ünnepségen Szalóki Ági énekesnő gyönyörű dalokkal fogadta Satoe Tone-t, a közönséget pedig mókásan megtáncoltatta. A tárlatot Gombos Kata, a kiadó vezetője és Ulrich Sára művészettörténész nyitották meg. 

Elfelejtett lények boltja - könyvbemutató

2011. december

A Kisgombos első könyvbemutatója Lackfi János költő, író és a Cerkabella Kiadó részvételével. 

Szegény Dzsoni és Árnika tábor 2011

Címünk:

Kisgombos Könyvesbolt
Biatorbágy, Baross Gábor u. 3.
(az Önkormányzattal szembeni üzletsoron)

Telefon:

06-23-820-466
06-20-45-88-426
E-MAIL: kisgombos@kisgombos.com

 

Nyitvatartás:

HÉTFŐ: 10.00 - 18.00
KEDD - PÉNTEK: 9.00 - 18.00
SZOMBAT: 9.00 - 13.00