×
image

Farkaskölyökképző - interaktív ismeretterjesztő foglalkozás

Kovács Gergő (Farkaskölyökképző Ifjúsági Egyesület, TapiZoo) ma délután kb. 50 gyereket és még legalább ennyi felnőttet nyert meg a biológus szakmának, de legalábbis a természet szeretetének és az állatok védelmének biztosan.

Körülbelül egy fél múzeumnyi, a legkülönfélébb állatoktól származó csontot, bőrt, szőrt, tollat foghattunk, simogathattunk, vizsgálhattunk meg. Közben elképesztően sok érdekességet tudhattunk meg az állatvilágról és annak vizsgálati módszereiről, a gyerekek lelkes és intenzív részvétele mellett.
Például kiderült, hogy a jegesmedvéknek olyan jó a szaglása, hogy simán meg tudnák mondani mi a vacsi ma egy budapesti családnál. Mi azonban inkább a hóbaglyok tegnapi menüjére voltunk kíváncsiak: a gyerekek nagyítókkal és csipeszekkel felszerelkezve vizsgálták meg a bagolyköpeteket, melyekből egérálkapcsocskák, egér alsó-és felső lábszárak kerültek elő, s lettek gondosan beazonosítva. Más csapatok nem kisebb feladatot kaptak, mint hogy állítsák össze egy tigris, illetve egy puma csontvázát a felhalmozott „alkatrészekből”. Nem volt könnyű, de sikerült ez is, sőt, Gergő szerint részidőben az egyetemi hallgatóit is lekörözték a biatorbágyi gyerekek!

Címünk:

Kisgombos Könyvesbolt
Biatorbágy, Baross Gábor u. 3.
(az Önkormányzattal szembeni üzletsoron)

Telefon:

06-23-820-466
06-20-45-88-426
E-MAIL: kisgombos@kisgombos.com

 

Nyitvatartás:

HÉTFŐ: 10.00 - 18.00
KEDD - PÉNTEK: 9.00 - 18.00
SZOMBAT: 9.00 - 13.00