×

A Kisgombos egy olyan családias hangulatú könyvesbolt, ahol összegombolhatod magad a legjobb könyvekkel.

Legfontosabb célunk kezdetektől fogva az, hogy segítsünk a gyerekeknek felfedezni az olvasás örömét, a képzeletbeli utazás izgalmát, hogy megérezzék a papír illatát, meghallják a könyvből hívogató hangokat.
Mióta Padlás nőtt a fejünk fölé, felnőtt könyveket, hangoskönyveket, idegennyelvű könyveket és kiváló játékokat is találsz nálunk. Itt mindig rábukkanhatsz valami érdekességre, valami izgalmasra, szépre, szerethetőre, igazira.

kisgombos_bent.JPG [md-500]Ám a Kisgombos nem csak egy bolt, hanem egy hely, egy lehetőség, egy találkozási pont.

Nálunk személyesen is megismerkedhetsz szerzőkkel, együtt alkothatsz illusztrátorokkal, részese lehetsz a közösségi mesemondás élményének, kipróbálhatod és kölcsönözheted a társasjátékokat.

Könyvbemutatóink, felolvasó-délutánjaink, kiállításaink, kreatív alkotó és íróműhelyeink helyszíne a bolt felé épített ódon padlás.

kisgombos_padlas.JPG [tn-230]Vagyis a Padlás, ahol beülni egy süppedős fotelbe olyan, mint egy ölelés, felnyitni a több, mint száz éves ládát, mint egy időutazás, felmászni a kislétrán az olvasókuckóba kuncogós öröm, babzsákon heverészve mesét hallgatni, beszélgetni, inspiráló élmény, kinézni a kerek ablakon, mintha felhőn ülnél.

Egyszerűen jó itt lenni.
Ha eljössz, ráérzel.

padlas_montazs.jpg


 Bemutatkozunk:


_G6A0600.jpg [tn-230]„Könyvesboltot nyitni számomra hasonló érzés volt, mint kinyitni egy hatalmas könyvet és belevetni magam egy ismeretlen világba, egy nagy kalandba. Elindulni, felfedezni, tanulni, próbatételek sorát kiállni, segítőket találni és - legfőképp - másoknak segíteni. Mint a mesékben. És  hogy van-e elnyerhető jutalom? Persze: olvasó, könyvszerető emberek közössége, a kézről-kézre, szájról-szájra adott történetek ajándékai. Hálás vagyok értük!” Gombos Kata

_G6A9973.jpg [tn-230]„Különleges hatással vagyok a könyvekre: mindig megnyílnak előttem. Ha egy könyv beteszi a lábát a boltba, nem jut el a polcig, hogy bele ne olvasnék. Ezzel persze mindenki jól jár. A vásárlók megalapozott ajánlást kaphatnak, én az olvasási szenvedélyemnek hódolhatok, és nem utolsó sorban a könyvek is szeretik a törődést, amit a Kisgombosban mindenképpen megkapnak.”   Csömör Zsuzsa

Macska_kisgombos.jpg [tn-230]Macska: 

a Kisgombos kiküldött tudósítója és főfutárja, a könyvesbolt híreinek, könyv- és játékújdonságainak fő beszállítója.

Kuvik_kisgombos (1).jpg [md-500]Kuvik:

őt is a mesék, kalandok és könyvek szeretete vezette a Kisgombosba, ahol nemcsak Macska nélkülözhetetlen munkatársa, de elválaszthatatlan jóbarátja is lett.


Néhány kérdés, mely felmerülhet benned, kedves látogató:

 Mit jelent az, hogy „független könyvesbolt” vagyunk? 

A független könyvesboltok alapértékei:

 Bizalom
Függetlenek vagyunk az országos könyvkereskedelmi- és kiadói hálózatoktól. Könyveinket a minőség és kereslet szerint választjuk.
 Szeretet
Szeretjük a könyveket. Olvassuk, óvjuk és szeretettel adjuk el őket.
 Nyitottság
Meghallgatjuk a vásárlókat, figyelünk arra, hogy mit szeretnek olvasni. Író-olvasó találkozókat, irodalmi beszélgetéseket, alkotó foglalkozásokat, kiállításokat, rendhagyó irodalomórákat szervezünk.
 Tanácsok
Kínálatunk széleskörű. Szeretjük és fenntartjuk a változatosságot; örömmel adunk tanácsot címekben, műfajban és stílusban.
 Hozzáértés
Örömmel állunk rendelkezésre könyvrendelésben, kutatásban és eligazításban. 
 Hovatartozás
Szeretjük a várost, ahol élünk. Munkánkkal, munkahelyeinkkel, adónkkal és kulturális rendezvényeinkkel hozzájárulunk gazdasági és kulturális fejlődéséhez. 

(Ez a leírás a független francia könyvesboltok kiáltványának mintájára készült, melyet a budapesti Latitudes francia könyvesbolt osztott meg velünk. Köszönjük nekik!)

 Miért épp egy macska jelenik meg oly sokszor a könyvesbolt „lapjain”? („macskatörténelemi áttekintés”)

Először is 2010-ben Gombos Kata gondolt egyet és varrt egy macskakönyvjelzőt...

Kisgombos_konyvjelzo.JPG [sm-250]

Ezt a könyvjelzőt - puszta hóbortból - megrajzolta frissen létrehozott könyvesboltja logójának is...

Kisgombos_konyvjelzo.JPG [sm-250]Utólag elméletet gyártott hozzá, miszerint a macska éppoly szabad lelkületű és öntörvényű, mint amilyen a Kisgombos, mely egy országos kereskedelmi és kiadói hálózatoktól független könyvesbolt. Maga határozza meg kínálatát, profilját, programjait, gazdálkodását, partneri kapcsolatait.

A szimbolikussá tett macskát ezután Osgyányi Ranvig Róza képzőművész megfestette biciklin és motoron ülve, mert miért is ne...

macska_bicikli_motor_kisgombos.jpg [sm-250]Azután Szolnoki Betti grafikus új logót készített a bicajos macskából...

kisgombos_logomix_web.jpg [md-500]Majd kérésünkre Holló Kati elindította képsorozatát, melyben Macskánk (és a hozzá társuló Kuvik barátunk) egészen megelevenedik, hogy rajtuk keresztül betekinthessetek a Kisgombos mindennapi életébe. 
Holló Kati eredetileg textiltervező, és azt kell tudni róla, hogy tűvel is tud rajzolni és ceruzával is tud varrni, miközben szavakkal zsonglőrködik, és ráadásul mindezt játszásiból.

macska_kuvik_mix_kisgombos_web.jpg [md-500]Kövessétek Macska és Kuvik híreit, kalandjait a Kisgombos facebook oldalán is!

Címünk:

Kisgombos Könyvesbolt
Biatorbágy, Baross Gábor u. 3.
(az Önkormányzattal szembeni üzletsoron)

Telefon:

06-23-820-466
E-MAIL: kisgombos@kisgombos.com

 

Nyitvatartás:

HÉTFŐ: 10.00 - 18.00
KEDD - PÉNTEK: 9.00 - 18.00
SZOMBAT: 9.00 - 13.00