×
image

Kis Könyves Éj 2018 - beszámoló

A korábbi évekhez hasonlóan virágos jókedvben telt az idei, immár 6. kiskönyves ünnep Biatorbágyon. A babzsák- és rongyszőnyeg-tengerben lubickoló gyerekek és felnőttek közt már Simon Attila zenés-bábos előadása alatt felcsaptak az óriási nevetőhullámok: jót mulattunk a színész kezeivel megjelenített vízi madarak és hegyi kecskék buta viselkedésén, közös éneklésbe fogtunk, és összebújva túléltük a reszelős hangú szenes vasaló (ti. a farkas) támadását is.

Mikor aztán Méhes Csaba pantomimművész a színpadra lépett, a nevetőhullámok cunamivá dagadtak, melyben a közönség, mint viharos szélben a fák, úgy dűlöngéltek, s hát mondanom sem kell, szem nem maradt szárazon. (Közben sajnos elvesztettük Vilmos főfotóst, aki érthető módon nem tudott ellenállni a több kisebb pantomim-etűdből álló előadás elsöprő erejének. A fényképezőgépet ölébe ejtette, az emlékképek áldozatul estek.)

A közönség megtekinthette a Buzás Mihály és Zugmann Zoltán által berendezett Nem Létező Tárgyak Tárlatát is a Padláson. Sajnos egy kiállítási darab eltűnt: a szürke szamárnak hűlt helye, de kérek mindenkit, hogy ne áruljátok el az alkotóknak, hátha még előkerül. (Gyerekek, reméljük nem adtátok fel a keresést!)

A kiállítással kapcsolatban kiírt pályázatunkra beérkezett remek pályamunkákat is bemutattuk. Saját szemünkkel láthattuk hogyan kell bogarat ültetni a fülbe, milyen az mikor „hét ágra süt a nap (tojást és szalonnát)”, milyen egy csavaros eszű ember és milyen az, mikor valakit „hat almába kerít a fél elem”.

Az idei Kis Könyves Éjen fontos szerepet kaptak a biatorbágyi gyerekek a színpadon is: Niksz Bonifác és Kéthely-Nagy Kata, a Biatorbágyi Általános Iskola 8.A osztályos tanulói egészen eredeti módon szavalták Szabó. T. Anna játékos Nemzetközi medve-induló című versét.

A Pászti Miklós Művészeti Iskola szaxofonos és csellista növendékei pedig csodaszép muzsikát varázsoltak körénk a leszálló estében.

Csáky Laci post-it mesét rajzolt a gyerekekkel, majd a hagyományápolás jegyében hatalmasat bújócskáztak a Fő téren.

Kilenc óra után csendesebb vizekre eveztünk, meghitt hangulatban zárult a program: késő estig olvastunk fel kedvenc könyveinkből, a Bolyki család (Eszter, Sára, Barnabás és András) társaságában, akik, gitárral, hegedűvel megszólaltatott, gyönyörű dallamokkal és énekszóval melengették meg a szívünket. Nem bántuk azt sem, hogy körénk ült a hideg. Szép este volt...

Nagyon köszönjük minden résztvevőnek az élményt!

Címünk:

Kisgombos Könyvesbolt
Biatorbágy, Baross Gábor u. 3.
(az Önkormányzattal szembeni üzletsoron)

Telefon:

06-23-820-466
06-20-45-88-426
E-MAIL: kisgombos@kisgombos.com

 

Nyitvatartás:

HÉTFŐ: 10.00 - 18.00
KEDD - PÉNTEK: 9.00 - 18.00
SZOMBAT: 9.00 - 13.00