×
image
Programok

Április 26. 16.30 - 23.00

Kis Könyves Éj 2019

Egy hangulatos tavaszi könyves-zenés fesztivál a könyvesbolt előtt lampionokkal feldíszített téren. Támogasd jelenléteddel a kis, független könyvesboltokat!

Vendégeink: Gryllus Vilmos és a Magyar Állami Operaház operaénekes és balettművész nagykövetei

A könyvesbolt minden évben színes, egyedi és több generáció érdeklődésére számot tartó programot igyekszik összeállítani erre a barátságos estére, mely az országos kiadói- és kereskedelmi hálózatoktól független könyesboltok éjszakája. A Kis Könyves Éjen remek alkalom kínálkozik arra, hogy könyveken keresztül elkalandozzunk az irodalom és más művészeti ágak izgalmas, akár kevésbé közismert tájaira. Igy lesz ez idén is, mikor – a Mesék az Operából című könyvsorozat által inspirálva – a zene, a tánc és irodalom különleges találkozási pontjaihoz invitáljuk a közönséget.

Először is a kisebbek és szüleik számára kedveskedünk:
16.30 - 17.30 oly sokunk kedvencét, Gryllus Vilmos Muzsikáló madárház című zenés előadását hallgathatjátok meg.

gryllus.jpg [sm-250]

Majd egy különleges világba kalauzolunk Titeket:
„Nyitány”
17.30 - 18.00 Gyere velünk az Operába!
Köszöntő, masnibemutató (ld.lentebb), rizsporos parókapróba, Szimonidesz Hajnalka illusztrációs kiállításának és madaras alkotó-műhelyének megnyitója.
Közreműködik: Geiger Lajos operaénekes

 1. geiger_lajos_2.jpg [sm-250]felvonás 
  18.00 – 19.30 OPERAHÁZI TALK-SHOW, avagy ismerjük meg az Opera titokzatos világát!Izgalmas beszélgetés a Magyar Állami Operaház Nagyköveteivel: Pánti Anna operaénekessel és Medvecz József balettművésszel, a közönség aktív bevonásával, színpadi kellékek bemutatójával. A beszélgetést Bátori Éva operaénekes, érdemes és kiváló művész, az Opera Nagykövetei Program vezetője moderálja.operanagykovetek.jpg [sm-250]
 2. felvonás 
  A művészek átadják Szárnyaló dallamok című pályázatunk díjait.
 3. felvonás
  19.30 - 20.30 MESÉK AZ OPERÁBÓL című könyvsorozat felolvasással tarkított bemutatója Fodor Veronika író és Szimonidesz Hajnalka illusztrátor közreműködésével, akik munkáikkal gyerekekhez és fiatalokhoz hozzák közelebb a műfaj leghíresebb darabjait: opera-, balett- és komolyzenei műveket.Hajni_Vera.jpg [md-500]
 4. felvonás
  20.30 – 21.30 interaktív családi játék Csömör Zsuzsával és Csáky Lászlóval: Háry János féle hetvenkedő verseny és sötétben bújócska.
 5. Finálé
  21.30 – 23.30 Zene és irodalom a Padláson: hangoskönyvben meghallgatjuk az Irodalmi Nobel-díjas Kazuo Ishiguro Noktürn és Csellisták című novelláit, batyus eszegetés és iszogatás mellett.

Dresszkód: tedd alkalmivá a laza, hétköznapi viseleted egy szalag kreatív használatával! Legyen belőle csokornyakkendő vagy selyemöv, hajdísz vagy nyaklánc, stb.

Padláskoncert a Magyar Kultúra Napja alkalmából

Január 22. 18.00
Padláskoncert a Magyar Kultúra Napja alkalmából

Lévai Tímea és Poppre Ádám színész-zenész házaspár, ezúttal a az iskolás és felnőtt korosztályt megszólítva, magyar költők verseiből, saját versmegzenésítéseikből, valamint népdal-feldolgozásaikból állították össze műsorukat, a Magyar Kultúra Napjára.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk, aki szereti a zenét, a verseket, és velünk együtt ünnepelne a Kisgombosban!

Picuri-Muri adventi gyerekkoncert

12.14. 10.00
Picuri-Muri adventi gyerekkoncert

Csillagfényes éjjelen…

Vidám, adventi dalok a Lévai Tímea - Poppre Ádám Duó előadásában...

A tündér csizmája - az Álomzug Társulás bábelőadása

December 11.
A tündér csizmája - az Álomzug Társulás bábelőadása

Mese, színház, bábszínház - avagy kérlek hozd el szüleidet erre a meghitt padlásra egy órácska ünnepre!

Szombati Dajkamesék a Kisgombosban

november 30. 10.00
Szombati Dajkamesék a Kisgombosban

„Mivel a gyerekek az érzelmeken keresztül értik meg leginkább a világot, a mesék birodalmába kalauzoljuk őket, hogy a zene varázslatos erejével ismerhessék meg azt”.

Sálmese – könyvbemutató és workshop

november 29. 17.00
Sálmese – könyvbemutató és workshop

Molnár Krisztina Rita és Bogdán Viktória szeretetmeséje a nagyszülők és az unokák különleges kapcsolatáról szól. Öröm beleburkolózni, mint egy nagy, puha, meleg pulóverbe, sálba!

Társasjáték napok

November 15-16.
Társasjáték napok

Ingyenes játékbemutató, játszóház és kedvezményes játékvásár a legizgalmasabb kooperatív, logikai, kommunikációs, nyomozós, stratégiai és taktikai játékokkal.

Címünk:

Kisgombos Könyvesbolt
Biatorbágy, Baross Gábor u. 3.
(az Önkormányzattal szembeni üzletsoron)

Telefon:

06-23-820-466
06-20-45-88-426
E-MAIL: kisgombos@kisgombos.com

 

Nyitvatartás:

HÉTFŐ: 10.00 - 18.00
KEDD - PÉNTEK: 9.00 - 18.00
SZOMBAT: 9.00 - 13.00