×

Anna Elina Isoaro - Mira Mallius

Azon az éjszakán tél lett

4 200 Ft helyett 3 360 Ft

db

„Az élet néha egyetlen napig sem tart.
Van úgy, hogy az öröm egy szempillantás alatt csap át szomorúságba.”

Az Azon az éjszakán tél lett egy olyan kisfiú története, aki hiába várja haza születendő kistestvérét. A bensőséges hangulatú képeskönyv egy gyerek őszinte hangján mesél a baba elvesztéséről és a családot elborító szomorúságról. Végkicsengése mégis vigasztaló: ha a fájdalom megélése mellett ajtót nyitunk egymásban az első mosolyra, a nehéz hétköznapok lassan, szelíden újra élettel telnek meg.
A könyv témája az írónőt, Anna Elina Isoarót és az illusztrátort, Mira Malliust is személyesen érinti. Olyan könyvet szerettek volna készíteni, amely támaszt nyújthat a hasonló helyzetben lévő családoknak.

 ∗∗∗

A finn szerzőpáros kötete egy hiánypótló mesekönyv, mely az egyik legfájóbb témát, az újszülött vagy még meg sem született kisbaba elvesztését dolgozza fel. Jóllehet sokkal több család érintett ebben a kérdésben, mint gondolnánk, gyakran előfordul, hogy a gyászolókat körülvevő családtagoknak, ismerősöknek nincsenek szavai, eszközei a segítségnyújtáshoz, így inkább hallgatásba burkolóznak. Ezt a gyötrelmes, tehetetlen csöndet töri meg az Azon az éjszakán tél lett őszinte gyerekhangja. Mi történt velünk? Hogyan formálhatjuk beszéddé az érzéseinket valakiről, aki úgy áll a legközelebb hozzánk, hogy meg sem ismerhettük őt? Szabad-e még ezután örülni az életnek? És ha igen, hol születik a remény?
 
Az elmúlás fájdalmától az Élet felé vezető utat mindenkinek magának kell végigjárnia. Ez a mesekönyv nem tesz mást, minthogy egy apró, meleg gyerekkezet csúsztat egy másik apró, meleg gyerekkézbe, vagy épp a mi felnőtt kezünkbe: „Ismerem az utat, amin jársz. Ha akarod, egy darabon elkísérlek, s mutatok neked valami fontosat.” - mondja.
 
Könyvünk rendkívül finom eszközökkel, de bátran beszél a halálról és a gyászról. Ám amennyire veszteségtörténet, épp annyira születéstörténet is: a remény születésének története. Az életnek azt a legmélyebbről fakadó örömét és szépségét meri közvetíteni, amit különös módon sokszor épp azok ismernek meg, akik valaha teljesen elveszítették mindezt. Akiknek egyszer el kellett fogadniuk az elfogadhatatlant, akiknek - túl a halál félelmén - már csak az élet maradt.

Gombos Kata
 

Impresszum:

Szerző: Anna Elina Isoaro - Mira Mallius
Finn nyelvből fordította: Brunczel Andrásné Balogh Mária
Kiadó: Kisgombos Könyvek
Kiadás éve: 2023
ISBN: 9786158056946 
Korosztály: 5 éves kortól, gyerekeknek és felnőtteknek
Tematika: perinatális gyász, gyermekhalál, gyászfeldolgozás
Kategóriák: mesekönyv, segítő könyv, pszichológia
Terjedelem: 32 oldal
Méret: 198x227 mm
Súly: 266 g
Kötészet: cérnafűzött, keménytáblás borító

Saját kiadású könyvek:

A két csillag - Egy vándor mesemondó történetei

Samuel Allo - Szimonidesz Hajni 
A két csillag - Egy vándor mesemondó történetei

.

Satoe Tone
Pipó utazása

Pipó egy magányos kis béka, aki elvesztett valami nagyon fontosat: nem képes álmodni többé.
Miközben álmatlanul számolja a bárányokat, egyikük megszó...

Címünk:

Kisgombos Könyvesbolt
Biatorbágy, Baross Gábor u. 3.
(az Önkormányzattal szembeni üzletsoron)

Telefon:

06-23-820-466
E-MAIL: kisgombos@kisgombos.com

 

Nyitvatartás:

HÉTFŐ: 10.00 - 18.00
KEDD - PÉNTEK: 9.00 - 18.00
SZOMBAT: 9.00 - 13.00