×
image
Felnőtt-könyv

Mary Ann Shaffer

Krumplihéjpite Irodalmi Társaság

Szívet melengető történelmi kisregény, melyben levélváltásokból, apránként rajzolódik ki előttünk a La Manche-csatorna szigetén, Guernsey-n élők embert próbáló, mégis humorral átszőtt története. (A romantikus filmborító senkit ne tévesszen meg, a könyv egy igazi gyöngyszem!)

Mégiscsak különleges, ha egy hajórakodó munkás, egy tanult úrihölgy, egy hóbortos fűszernövény termesztő kisasszony, egy gazdag lord lakája (aki a háború viharai elől elmenekült gazdája szerepébe bújt), egy életeket mentő önkéntes ápolónő és néhány társuk irodalmi társaságot alakít, ugye? Ráadásul a második világháború közepén.

Így gondolja ezt a 1946 -ban Londonban élő Juliet Ashton kisasszony is, aki egy ismeretlen férfitól kapott levélből szerez tudomást a „Krumplihéjpite Irodalmi Társaságról”, melyet a második világháború alatt, a németek megszállása idején alapítottak meg a Csatorna-szigeteki Guernsey-n. 

Ez az értesülés igazán jön az épp írói válságban szenvedő - ám egyébként bravúrosan humoros és könnyed stílusban levelezgető - Juliet-nek, hiszen remek publicisztikai  témának ígérkezik a rendhagyó irodalmi  társaság, mely hozzásegítette tagjait, hogy átvészeljék a háborút.  Nem sejthette előre, hogy a Társaság tagjaival és a szigetlakókkal kötött ismeretség nem csak írói mivoltában újítják meg, de nagyon mély emberi kapcsolatok tanújává, sőt részesévé is teszik. A Csatorna felett repkedő levelek hamarosan sorsfordító hatással lesznek az életére. 

(Park Kiadó, 2018)

Tetszik? Keresd a Kisgombosban! Köszönjük, ha vásárlásoddal a kis, független könyvesboltokat támogatod. Érted vagyunk!

így olvasunk mi
Kis kiruccanás - KÖNYVAJÁNLÓ

Anna Gavalda
Kis kiruccanás - KÖNYVAJÁNLÓ

„Amit most, itt átélünk - és ezt tudtuk mindannyian -, csak egy kis repeta. Egy kis haladék, egy zárójel, egy kegyelmi pillanat.”

Da Vinci gyilkos találmánya

Marco Malvaldi
Da Vinci gyilkos találmánya

A neves olasz krimiíró regénye a tudományt és a történelmet a rejtélyességgel mesteri módon vegyítve kelti életre minden idők egyik legnagyobb lángelméjét, Leonardo Da Vincit és korát.

A királyék megint itthon vannak

Kovács Dóra
A királyék megint itthon vannak

Gondolta volna, hogy Erzsébet királyné családjával két karácsonyt is Budán töltött? Hogy 1892-ben zenélő szobaárnyékszéket ajándékozott kedves felolvasó hölgyének? Hogy Ferenc József Deák Ferenc portréjával a lábánál aludt a budai királyi palotában? Tudta, hogy az uralkodó nem volt a modern újítások híve, ezért a budai magánszobáiban még 1911-ben is olajlámpák világítottak?

Karácsonyi krimik

Agatha Christie
Karácsonyi krimik

Christie-t karácsonyra!
Így hirdette az angol kiadója évtizedeken keresztül Agatha Christie új könyvét. Bizonyára nem csak üzleti fogásról volt szó: maga a krimi királynője akart boldog ünnepeket kívánni az olvasóinak egy új könyvvel minden évben.

A boldog hülye és az okos depressziós

Kepes András
A boldog hülye és az okos depressziós

Kepes András önironikus könyvében azt kutatja, lehetünk-e boldogok egy átalakuló és ellentmondásos világban. Csak a leegyszerűsítő magyarázatokban hiszünk, vagy képesek vagyunk - akár a kétellyel is megbarátkozva - kritikusan szemlélni önmagunkat és a jövőnket?

Tom Hanks szerint a világ

Gavin Edwards
Tom Hanks szerint a világ

Gavin Edwards Tom Hanks szenvedélyes, örömökben, sikerekben, marháskodásokban és jótéteményekben gazdag életét dolgozta fel olvasmányos, informatív és humoros biográfiájában.

Címünk:

Kisgombos Könyvesbolt
Biatorbágy, Baross Gábor u. 3.
(az Önkormányzattal szembeni üzletsoron)

Telefon:

06-23-820-466
06-20-45-88-426
E-MAIL: kisgomboskonyvek@kisgombos.hu

 

Nyitvatartás:

HÉTFŐ: 10.00 - 18.00
KEDD - PÉNTEK: 9.00 - 18.00
SZOMBAT: 9.00 - 13.00