×
image
Felnőtt-könyv

Mary Ann Shaffer

Krumplihéjpite Irodalmi Társaság

Szívet melengető történelmi kisregény, melyben levélváltásokból, apránként rajzolódik ki előttünk a La Manche-csatorna szigetén, Guernsey-n élők embert próbáló, mégis humorral átszőtt története. (A romantikus filmborító senkit ne tévesszen meg, a könyv egy igazi gyöngyszem!)

Mégiscsak különleges, ha egy hajórakodó munkás, egy tanult úrihölgy, egy hóbortos fűszernövény termesztő kisasszony, egy gazdag lord lakája (aki a háború viharai elől elmenekült gazdája szerepébe bújt), egy életeket mentő önkéntes ápolónő és néhány társuk irodalmi társaságot alakít, ugye? Ráadásul a második világháború közepén.

Így gondolja ezt a 1946 -ban Londonban élő Juliet Ashton kisasszony is, aki egy ismeretlen férfitól kapott levélből szerez tudomást a „Krumplihéjpite Irodalmi Társaságról”, melyet a második világháború alatt, a németek megszállása idején alapítottak meg a Csatorna-szigeteki Guernsey-n. 

Ez az értesülés igazán jön az épp írói válságban szenvedő - ám egyébként bravúrosan humoros és könnyed stílusban levelezgető - Juliet-nek, hiszen remek publicisztikai  témának ígérkezik a rendhagyó irodalmi  társaság, mely hozzásegítette tagjait, hogy átvészeljék a háborút.  Nem sejthette előre, hogy a Társaság tagjaival és a szigetlakókkal kötött ismeretség nem csak írói mivoltában újítják meg, de nagyon mély emberi kapcsolatok tanújává, sőt részesévé is teszik. A Csatorna felett repkedő levelek hamarosan sorsfordító hatással lesznek az életére. 

(Park Kiadó, 2018)

Tetszik? Keresd a Kisgombosban! Köszönjük, ha vásárlásoddal a kis, független könyvesboltokat támogatod. Érted vagyunk!

így olvasunk mi
Biblia - Az ősi történetek

Serge Bloch - Frédéric Boyer
Biblia - Az ősi történetek

A Biblia ószövetségi történetei különleges műalkotásként jelennek meg ebben a tekintélyes méretű kötetben. Harmincöt történetet mesél el a Genezistől Dániel könyvéig modern és szórakoztató stílusban, ihletett illusztrációkkal és takarékos, míves prózanyelven.

Ahol a folyami rákok énekelnek

Delia Owens
Ahol a folyami rákok énekelnek

,,Titkot legjobban a kagylóhéjak tudnak tartani."

A könyv egyszerre fordulatos krimi, érzékeny fejlődésregény, valamint a vadon és az emberi lélek lenyűgöző természetrajza.

Az ember földje

Antoine De Saint-Exupéry
Az ember földje

A kötet Antoine de Saint-Exupéry (1900-1944) - a Hadikereszttel, majd halála után Becsületrenddel is kitüntetett, utolsó bevetésén gépével a Földközi-tengerbe zuhant hivatásos pilóta és a Femina-díjat, illetve a Francia Akadémia Nagydíját is elnyerő író - négy, hosszabb-rövidebb művét tartalmazza.

The Irishman - Hallom, szobafestő vagy

Charles Brandt
The Irishman - Hallom, szobafestő vagy

Nem hollywoodi történet - nem "jó fiúk" és "rossz fiúk" harcáról szól, hanem egy zavaros, erkölcsi dilemmákkal teli, távoli (vagy talán mégsem olyan távoli?) világról, amelyben lélegzetelállító gengszterfilmek peregnek - a valóságban.

A Durell család története

Michael Haag
A Durell család története

Michael Haag naplók, levelezések, eddig kiadatlan önéletrajzi töredékek és a Durrell család leszármazottjaitól első kézből származó információk alapján írta meg történetüket, amely épp olyan izgalmas, fordulatokban gazdag, mint Gerald Durrell könyve, a Családom és egyéb állatfajták.

Egy moszkvai kandúr feljegyzései

Grigorij Szluzsitel
Egy moszkvai kandúr feljegyzései

A macskákat sok író örökítette már meg a szépirodalomban, na de ki hallott már arról, hogy egy macska örökítse meg az emberi sorsokat, miközben elmeséli a saját nem hétköznapi életét?

Címünk:

Kisgombos Könyvesbolt
Biatorbágy, Baross Gábor u. 3.
(az Önkormányzattal szembeni üzletsoron)

Telefon:

06-23-820-466
06-20-45-88-426
E-MAIL: kisgombos@kisgombos.com

 

Nyitvatartás:

HÉTFŐ: 10.00 - 18.00
KEDD - PÉNTEK: 9.00 - 18.00
SZOMBAT: 9.00 - 13.00