×
image
Felnőtt-könyv

Mary Ann Shaffer

Krumplihéjpite Irodalmi Társaság

Szívet melengető történelmi kisregény, melyben levélváltásokból, apránként rajzolódik ki előttünk a La Manche-csatorna szigetén, Guernsey-n élők embert próbáló, mégis humorral átszőtt története. (A romantikus filmborító senkit ne tévesszen meg, a könyv egy igazi gyöngyszem!)

Mégiscsak különleges, ha egy hajórakodó munkás, egy tanult úrihölgy, egy hóbortos fűszernövény termesztő kisasszony, egy gazdag lord lakája (aki a háború viharai elől elmenekült gazdája szerepébe bújt), egy életeket mentő önkéntes ápolónő és néhány társuk irodalmi társaságot alakít, ugye? Ráadásul a második világháború közepén.

Így gondolja ezt a 1946 -ban Londonban élő Juliet Ashton kisasszony is, aki egy ismeretlen férfitól kapott levélből szerez tudomást a „Krumplihéjpite Irodalmi Társaságról”, melyet a második világháború alatt, a németek megszállása idején alapítottak meg a Csatorna-szigeteki Guernsey-n. 

Ez az értesülés igazán jön az épp írói válságban szenvedő - ám egyébként bravúrosan humoros és könnyed stílusban levelezgető - Juliet-nek, hiszen remek publicisztikai  témának ígérkezik a rendhagyó irodalmi  társaság, mely hozzásegítette tagjait, hogy átvészeljék a háborút.  Nem sejthette előre, hogy a Társaság tagjaival és a szigetlakókkal kötött ismeretség nem csak írói mivoltában újítják meg, de nagyon mély emberi kapcsolatok tanújává, sőt részesévé is teszik. A Csatorna felett repkedő levelek hamarosan sorsfordító hatással lesznek az életére. 

(Park Kiadó, 2018)

Tetszik? Keresd a Kisgombosban! Köszönjük, ha vásárlásoddal a kis, független könyvesboltokat támogatod. Érted vagyunk!

így olvasunk mi
Central Park

Guillaume Musso
Central Park

„Vannak az életben olyan pillanatok, amikor kinyílik egy ajtó, és napfény árad az ember életébe. Ritka pillanatok, amikor valami felszabadul ott belül.”

 

Játék álarcban - Összegyűjtött novellák 1957-1968

Lázár Ervin
Játék álarcban - Összegyűjtött novellák 1957-1968

Lázár Ervin fellelhető legkorábbi publikációit tartalmazza a kötet. Ezzel számos elfeledett, csak folyóiratban közölt remek elbeszélés is hozzáférhetővé válik az olvasók számára.

Remélem, örülsz

Molnár Krisztina Rita
Remélem, örülsz

„Az ismeretlen táj térképét, amit csak egyszer nézhetett meg, alaposan meg kellett jegyeznie, hogy el ne tévedjen majd, ha odaér.”

Egy galamb és egy fiú

Shalev, Meir
Egy galamb és egy fiú

A független Izrael Állam 1948-as kikiáltását követő háborúban – melyek során az még postagalambok segítették a harctéri kommunikációt – egy halálosan megsebesült fiatal galambász útjára engedi utolsó madarát, különleges búcsúajándékot küldve távoli kedvesének.

Az én családfám - Családtörténeti emlékkönyv

Jo Foster
Az én családfám - Családtörténeti emlékkönyv

Örökítsd meg saját családod krónikáját! A könyv ahhoz segít hozzá, hogy mindez átlátható formát öltsön.

Az annyi, mint

Lydia Davis
Az annyi, mint

Irodalom és a filozófia határán egyensúlyozó radikális próza. 

Címünk:

Kisgombos Könyvesbolt
Biatorbágy, Baross Gábor u. 3.
(az Önkormányzattal szembeni üzletsoron)

Telefon:

06-23-820-466
06-20-45-88-426
E-MAIL: kisgombos@kisgombos.com

 

Nyitvatartás:

HÉTFŐ: 10.00 - 18.00
KEDD - PÉNTEK: 9.00 - 18.00
SZOMBAT: 9.00 - 13.00